DUSZONA ŁOPATKA

Duszona łopatka z papryką

Składniki:

1. – 1 kg łopatki 2. – 1 cebula 3. – 1 czerwona papryka 4. – 3 łyżki śmietany 5. – łyżeczka mielonej papryki 6. – pieprz

Sposób przyrządzania:

Mięso opłukać i osuszyć. pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Cebulę obrać, posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Patelnie Zepter (2,7 l) rozgrzać i przygotować do smażenia. Włożyć mięso, przykryć pokrywą i smażyć przez 5 min., odwrócić na drugą stronę, dodać pieprz, wrzucić cebulę i paprykę. Dusić pod przykryciem ok. 40 min. śmietanę i mieloną paprykę wymieszać, dodać do mięsa. Zamieszać i zagotować. Potrawę podawać z kopytkami, ziemniakami lub makaronem.

Podziel się na:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay