KOTLETY MIELONE

gotuj z zepteremKotlety mielone na patelni Zeptera
Składniki:
1. – 0,5 kg mięsa mielonego 2. – 1 cebula 3. – 1 jajko 4. – sól , pieprz, majeranek
Sposób przyrządzania:
Mięso przygotować jak na mielone, uformować kotlety. Patelnię Zeptera przygotować do smażenia. Ostrożnie włożyć ładnie uformowane kotlety (bez panierki). Przykryć pokrywą i zdjąć ze źródła ciepła na 5 min. Następnie przewrócić na drugą stronę, naczynie postawić na palniku. Przykryć i dusić jeszcze 10 min. Podawać z kiszonym ogórkiem i ziemniakami
Podziel się na:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay