PIERŚ Z KURCZAKA Z MARCHEWKOWYM TAGLIATELLE

piersi z kurczaka w zepterzePIERŚ Z KURCZAKA Z MARCHEWKOWYM TAGLIATELLE
Składniki (4 porcje):
Piersi z kurczaka 4
Marchewki 8
Oliwa z oliwek 20 ml
Czosnek 1 ząbek
Posiekana pietruszka 20 g
Sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Oczyścić marchewki i pokroić je na długie, bardzo cienkie plasterki, podobne do makaronu tagliatelle. Włożyć marchewki do naczynia, dodać 0,5 szklanki wody i przykryć. Wstawić na średni ogień i kiedy strzałka termokontrolera znajdzie się na zielonym polu, zmniejszyć ogień i gotować ok. 3-4 minuty. Wyłączyć ogień i trzymać marchewki w naczyniu pod przykryciem. Rozgrzać przykrytą patelnię i wstawić na średni ogień.
Grillować piersi z kurczaka na patelni przez 7-8 minut z każdej strony (aż będą złotobrązowe).
Pokroić kurczaka w plastry.
Włożyć marchewki do miski i dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną pietruszką.
Ułożyć plastry kurczaka na wierzchu, lekko doprawić solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek.
Podawać na ciepło.
Piersi z kurczaka muszą być dobrze wysmażone.
Podziel się na:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay