ZUPA MARCHEWKOWO-POMARAŃCZOWA Z GRZANKAMI

Skladniki (4 porcje)
Pomarańcze 4
Marchewki 4
Sos Harissa
(sos pomidorowo-paprykowy) 100 g
Posiekana pietruszka 10 g
Oliwa z oliwek 50 ml
Chleb 4 kromki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Oczyścić, umyć i zetrzeć marchewki na tarce.

Oczyścić pomarańcze, obrać skórkę i usunąć pestki. Posiekać obraną cebulę. Włożyć wszystkie składniki do miski, przyprawić oliwą z oliwek i sosem harissa (sosem pomidorowo-paprykowym).

Pokroić chleb w drobną kostkę i posmarować niewielką ilością oliwy. Rozgrzać patelnię  na średnim ogniu a następnie zapiekać chleb przez kilka minut, do otrzymania złocistego koloru. Dodać grzanki do zupy i gotowe.

Wartość składników odżywczych w każdej porcji:

Kcal Białka Tłuszcz Węglowodany
458 10 14,5 45,5

 

Podziel się na:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay